Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Afacere profitabilă. Cum se pot efectua operațiuni triunghiulare?

Compania BG CONTABIL este partenerul dvs. de încredere

Operațiuni triunghiulare

Operațiunile triunghiulare sunt acele operațiuni dintre 3 firme din 3 țări diferite din Uniunea Europeană — A, B și C. Firma din țara B — în calitate de intermediar, cumpără marfă din firma din țara A (FURNIZOR) și o vinde către firma din țara C (cumpărătorul final).

Transportul mărfii se va face direct din țara A în țara C, deci marfa nu va ajunge în țara B.

Ca exemplu — o firmă din BULGARIA cumpără marfă din ITALIA și o vinde în ROMÂNIA. Marfa este transportată din Italia direct în România.

Firma din țara A emite factura către firma din țara B și raportează în sistemul VIES livrarea intracomunitară. Firma din țara B emite factura către firma din țara C și raportează în sistemul VIES vânzarea în calitate de intermediar în operațiunea triunghiulară.

Firma din BULGARIA în calitate de intermediar în operațiunea triunghiulară emite factura fără TVA. De aceea firma din Bulgaria are nevoie de:

  • Factura primită de la FURNIZOR
  • Factura emisă către CUMPĂRĂTOR
  • Document de TRANSPORT – CMR
  • Declarație de PRIMIRE A MĂRFII semnată de cumpărător, în care cumpărătorul declară că a primit marfa și specifică data, țara și localitatea în care a RECEPȚIONAT MARFA.

Vă informăm că înregistarea unei firme în Bulgaria în scopuri de TVA și ca operator intracomunitar este posibilă în maxim 14 zile. Imediat după înființare, firma dvs. poate să emită facturi intracomunitare și să efectueze operațiuni financiare.

Apelați-ne: (+359) 889 225 466

Apelând la unul dintre numerele noastre de telefon puteți alfla orice altă informație suplimentară referitoare la serviciile oferite de BG CONTABIL. Consultanții noștri vă pot da orice alte detalii care vă interesează și vă pot răspunde la întrebări.

Pentru a intra în legătură cu unul dintre specialiștii noștri, puteți apela unul dintre numerele de telefon: (00359) 889 225 466, (00359) 82 820 284.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *