Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Avantajele deschiderii unei companii în Bulgaria

Autoritățile bulgare asigură investitorilor/oamenilor de afaceri un mediu de afaceri stabil definit prin condiții economice, financiare și fiscale avantajoase

Deschiderea unei firme/companii în Bulgaria este soluția perfectă pentru ați dezvolta biznesul deja existent, pentru a dezvolta o afacere de tip START-UP, pentru a benefcia de noi oportunități de afaceri, pentru a avea acces la un mediu de afaceri stabil — asigurat de autoritățile statului bulgar și, desigur, pentru a beneficia de condiții economice, financiare și fiscale avantajoase.

Care sunt avantajele înființării unei firme și deschiderii unei afaceri în Bulgaria?

Deschiderea unei companii în Bulgaria vă oferă și multe AVANTAJE. Afacerea dvs. poate avea un real succes datorită condițiilor oferite de statul bulgar pentru a stimula un mediul de afaceri:

 • IMPOZITUL PE PROFIT este de numai 10%
 • IMPOZITUL PE DIVIDENTE este de numai 5%
 • CURSUL VALUTAR este deosebit de STABIL și nu are fluctuații spre deosebire de România
 • CAPITALUL SOCIAL la înființarea firmei este extrem de mic
 • Bulgaria are UN MEDIU DE AFACERI STABIL, iar legislația nu se schimbă
 • Bulgaria este STAT MEMBRU UE și oferă investitorilor un mediu de afaceri eficient prin condiții economice, financiare și fiscale favorabile.

Ce oferă Bulgaria celor care vor să își extindă business-ul deja existent sau să deschidă o nouă afacere?

Calitatea reglementărilor legislative, stabilitatea legislativă, nivelul scăzut al birocraţiei, procedurile rapide de înfiinţare şi desfiinţare a firmei, pot fi un stimulent pentru iniţierea unei afaceri. Deci, cadrul legislativ existent, poate stimula un mediu de afaceri perfect pentru orice business.

 • Законодательная стабильность, низкий уровень бюрократии и быстрые процедуры создания и ликвидации компании могут стать стимулом для открытия бизнеса

Autoritățile fiscale nu deranjează firmele care își desfășoară corect activitatea. Relațiile cu Agenția Națională de Venituri sunt deosebit de normale, dat fiind faptul că, în majoritatea verificărilor sau controalelor fiscale foarte rar se ajunge la la întâlniri personale cu inspectorii. Cererile sunt primite prin poșta electronică, documentele sunt înregistrate la Secretariatul Agenției.

Serviciile electronice ale Agenției Naționale de Venituri (ANV) sunt adaptate la cele mai înalte cerințe europene și sunt permanent îmbunătățite pentru a fi tot mai eficiente. Procedurile sunt simplificate și rapide, iar birocrația este la cel mai scăzut nivel.

Impozitul pe profit este de 10%, acesta fiind neschimbat de mai mult de 11 ani, ceea ce demonstrază că statul bulgar participă în mod activ la crearea unui mediu de afaceri stabil, favorabil pentru dezvoltarea oricăror activități de antreprenoriat. Taxa pe valoare adăugată (TVA) este de 20%.

 • Подоходный налог составляет 10%, который остается неизменным уже более 11 лет, что свидетельствует об активном участии болгарского государства в создании стабильной бизнес-среды, благоприятной для развития любой предпринимательской деятельности

Înregistrarea în scopuri de TVA este obligatorie imediat după ce cifra de afaceri a depășit plafonul de 25.000 de euro în doisprezece luni consecutive.

Contribuțiile la asigurările sociale pentru salariați sunt între 30 – 40%, iar plata lor este împărțită între angajat și angajator.

Ca stat membru al Uniunii Europene cu drepturi depline, deci ca și parte integrantă a pieței europene și a sistemului european firmele/companiile din Bulgaria emit facturi fără TVA către companii din alte state membre UE atunci când fac livrări intracomunitare de bunuri sau prestează servicii.

 • Являясь частью европейского рынка и европейской системы, болгарские фирмы/компании выставляют счета-фактуры без НДС компаниям из других стран-членов ЕС

Cu BG-CONTABIL aveți asigurate o multitudine de servicii

Compania BG-CONTABIL vă pune la dispoziție o multitudine de servicii pentru actuala sau viitoarea companie/firmă, și, bineânțeles, pentru afacerile dvs.:

 • Servicii contabile
 • Pachet integral de servicii pentru transferul afacerii dvs. în Bulgaria
 • Înregistrarea firmelor – societate cu răspundere limitată, societate cu răspundere limitată cu asociat unic, societate pe acțiuni, alte tipuri de firme conform legislației bulgare;
 • Firme deja făcute, înregistrate cu TVA sau neînregistrate cu TVA. Asistență pentru vânzarea de firme;
 • Modificări ale circumstanțelor firmelor – transfer de acțiuni, transfer de întreprinderi comerciale, creșterea și scăderea capitalului, contribuțiile de consum și de numerar, schimbarea numelui firmei;
 • Reprezentanțe comerciale și sucursale ale comercianților străini;
 • Transferul de afaceri dintr-o țară în alta;
 • Cercetare de firme și Due Diligence;
 • Instituirea unei societăți europene pe acțiuni, desemnată ca “societatea europeană”, sau ED abreviată (Societatea Europeană, sau SE abreviată). Aceasta este o formă juridică pentru întreprinderile care desfășoară sau doresc să desfășoare activități în diferite state membre ale Uniunii Europene sub separarea organizatorică și structurală generală.
 • Servicii de imigrare – permis de ședere și cetățenie;
 • Servicii juridice și consultanță;
 • Protecția proprietății intelectuale, Condițiile generale de utilizare, înregistrarea mărcilor comerciale.

BG CONTABIL vine în sprijinul Dvs.

Compania noastră de consultanță și contabilitate se ocupă de întreg procesul, iar specialiștii noștrii pregătesc toate documentele necesare pentru înființarea unei companii/firme în Bulgaria. Experții noștri se ocupă de întreg pachetul de documente necesar deschiderii firmei dvs. și de asemenea parcurg toate etapele în relația cu instituțiile/autoritățile bulgare. Traducerea și redactarea documentelor în limba bulgară și engleză este deasemenea o formalitate pe care o îndeplinim. Pachetul nostru de servicii include și spațiul (adresa) necesară pentru deschiderea unei firme în Bulgaria.

Apelați-ne: (+359) 889 225 466

Apelând la unul dintre numerele noastre de telefon puteți alfla orice altă informație suplimentară referitoare la serviciile oferite de BG CONTABIL. Consultanții noștri vă pot da orice alte detalii care vă interesează și vă pot răspunde la întrebări.

Pentru a intra în legătură cu unul dintre specialiștii companiei BG CONTABIL este necesar să apelați unul dintre numerele de telefon:

Office :  (00359) 82 820 284
Mobile: (00359) 889 225 466

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *