Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Cum se desfășoară procesul de deschidere a unei firme în Bulgaria?

Experții noștri se ocupă de întreg pachetul de documente necesar deschiderii firmei dvs. și de asemenea parcurg toate etapele în relația cu instituțiile/autoritățile bulgare

Procesul de deschidere a unei firme în Bulgaria are mai multe etape ce trebuiesc de parcurs și durează în jur de 5 zile lucrătoare, însă există și situații când trebuie să aștepți 14 zile. De aceea este imperios necesar să cunoaștem care sunt etapele procesului.

Inființare firmă Bulgaria — Noi avem SOLUȚIA!

Compania noastră  de consultanță și contabilitate se ocupă de întreg procesul, iar specialiștii noștrii pregătesc toate documentele necesare pentru înființarea unei companii/firme în Bulgaria (BG). Experții noștri se ocupă de întreg pachetul de documente necesar deschiderii firmei dvs. și de asemenea parcurg toate etapele în relația cu instituțiile/autoritățile bulgare. Traducerea și redactarea documentelor în limba bulgară și engleză este deasemenea o formalitate pe care o îndeplinim. Pachetul nostru de servicii include și spațiul (adresa) necesară pentru inființarea și deschiderea unei firme în Bulgaria.

Pentru a intra în legătură cu specialiștii noștri, puteți apela numărul de telefon mobil: +359 889 225 466. 

Cum se desfășoară procesul de înființare a unei firme în Bulgaria?

1. Se alege numele firmei prin intermediul căruia îți identifici afacerea pe piață, dar și în fața autorităților guvernamentale din Bulgaria. Trebuie pregătită o listă cu mai multe variante pentru că este posibil ca numele pe care îl alegi să fie folosit/înregistrat deja;

2. Se deschide un cont bancar la o bancă bulgară și depune capitalul social. Cuantumul acestuia este de minim 1 euro (2 leva). Excepție face societatea pe acțiuni, pentru care trebuie depus un capital social de 50.000 leva (25.000 euro);

3. Este necesar un spațiu pentru a obține o adresă în Bulgaria;

4. Înregistrarea la Registrul Comerțului din Bulgaria. Pentru asta va fi nevoie de o serie de documente;

5. Obținerea ștampilei oficiale a companiei. Este obligatorie pentru aprobarea activităților formale (contracte, facturi);

6. Înregistrarea în scopuri de TVA, în cazul importurilor și exporturilor extracomunitare;

7. Necesitatea unor servicii de contabilitate pentru firma dvs.

8. Taxele legale ce trebuie plătite la înregistrarea unui SRL și onorariul pentru întocmirea actelor sunt 300 de Euro.

Alegeți tipul de firmă pe care doriți să o înființați în vederea deschiderii unei societăți comerciale, a unei societăți pe acțiuni sau a unei companii

Este necesar să alegem forma juridică a societății pe care dorim să o înființăm. În funcție de tipul activității companiei și al felului în care urmează să se desfășoare operațiunile acesteia, se poate opta pentru:

— EOOD (ЕООД) – Companie cu răspundere limitată cu asociat unic, înființată prin Act constitutiv/Statut (firmă cu un singur proprietar, cu responsabilitate limitată)

— OOD (ООД) – Companie privată cu răspundere limitată cu mai multi asociati care se constituie prin Statut (deținută de doi sau mai mulți parteneri)

— AD – Societate pe acțiuni, cu capital social deținut de membrii săi

— Sucursală – pentru deschiderea unui birou sau a unei reprezentanțe a unei companii înființate în altă țară.

Este important să știm că, pentru afacerile mici sau medii, forma legală ideală este compania cu răspundere limitată, pentru care legea impune desemnarea unui manager (administrator).

În cazul societății pe acțiuni, legea bulgară prevede existența a cel puțin doi acționari și a unui bord de conducere.

De asemenea trebuie să cunoaștem că, prin deschiderea unui birou sau a unei reprezentanțe (fără a deschide o firmă pe teritoriul statului bulgar) nu ni se permite desfășurarea de activități economice, dar poate fi utilizat/ă în scopuri de marketing sau de cercetare de piață.

Compania noastră vă pune la dispoziție și alte servicii

Vă oferim și următoarele servicii:

  • Servicii Juridice
  • Asistență și Reprezentare,
  • Consultanță și Analiza Legislației
  • Servicii de Contabilitate în Bulgaria
  • Consultanță și asistență în privința importurilor și exporturilor extracomunitare (după ce ați înființat o firmă în Bulgaria)

Ne puteți aplela la unul dintre numerele noastre de telefon

Compania BG CONTABIL este o prezență activă în piata financiară din Bulgaria, România și Moldova, având o structură echilibrată, în care profesionalismul, implicarea și flexibilitatea caracterizează atât modul de relaționare cu clienții, cât și gradul de întelegere a profesiei de auditor, consultant, expert contabil, practician in insolvență , evaluator sau mediator, în complexitatea ei.

Pentru orice întrebare referitoare la înființarea unei firme în Bulgaria, compania noastră vă stă la dispoziție pentru a vă răspunde rapid.

Office :  +359 82 820 284
Mobile: +359 889 225 466

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *