Connect with us

Hi, what are you looking for?

Finance

Datorită impozitării excesive practicată de multe state UE și non-UE, oamenii de afaceri își deschid companii în țări care protejează investitorii

Низкие налоги в Болгарии — аналогичные налогам в оффшорных странах

Datorită nenumăratelor perioade în care crizele financiare au afectat nu doar Europa, ci și alte țări, și bineînțeles, din cauza taxelor mari percepute mediului de afaceri prin legislația adoptată de unele țări europene sau non-UE, tot mai mulți oameni de afaceri își deschid companii offshore în așa numitele paradisuri fiscale (state care au taxe foarte mici sau chiar inexistente).

Fiscalitatea excesivă din statele membre ale Uniunii Europene dar și din alte state non-UE, inclusiv unele țări din CSI, determină oamenii de afaceri să se orienteze către noi oportunități de relocare, repoziționare sau diversificare a afacerilor. O variantă accesibilă pentru cei ce dețin afaceri ( în special BIG BUSINESS) este să deschidă firme/companii în diferite țări care protejează investitorii și mediul de afaceri, și care le oferă  în același timp și o serie de beneficii (îndeosebi facilități fiscale).

Taxe extrem de mici în Bulgaria — similare cu cele din țările offshore

Astăzi, mulți oameni de afaceri dar și unii întreprinzători privesc Bulgaria ca pe o țară în care este convenabil și profitabil să faci afaceri. De ce ? Pentru că există o serie de beneficii.

Primul lucru este că aici este așteptat capitalul străin. Pentru atragerea capitalului străin Bulgaria oferă o mulțime de facilități:

 • cel mai mic impozit pe venit și pe corporații din Europa
 • 6 zone de liber schimb, capacitatea de a muta capitalul în străinătate;
 • un investitor străin are dreptul de a încheia tranzacții directe fără a anunța autoritățile locale;
 • capacitatea de a efectua transferuri de bani în leva și valută în străinătate fără restricții;
 • Bulgaria are un acorduri cu țările europene dar și cu alte state pentru evitarea unei duble impozitări.

Bulgaria asigură un mediu de afaceri stabil pentru a proteja investitorii

Bulgaria protejează investitorii și are un sistem fiscal foarte blând pentru orice afacere, în special pentru BIG BUSINESS :

– în Bulgaria 10% impozit pe venit, cel mai mic din UE. Același impozit de 10% există în Cipru

– în Bulgaria impozitul pe dividende este de doar 5%

– posibilitatea efectuarii de tranzactii intracomunitare, fara TVA

– Bulgaria nu are statut offshore și, desigur, Bulgaria este onshore, dar taxele stabilite de legea bulgară sunt offshore.

Cetățenii străini nu au nici un fel de restricție privind înregistrarea și gestionarea unei firme în Bulgaria

Da, cetățenii străini au dreptul la înregistrarea (inființarea) unei firme în Bulgaria chiar dacă dețin cetățenia altor țări. Și cel mai important, o firmă înregistrată în Bulgaria are drept de a desfășura activități pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Se aplică cota 0% de TVA.

Cu BG-CONTABIL aveți asigurate o multitudine de servicii

Compania BG-CONTABIL vă pune la dispoziție o multitudine de servicii pentru actuala sau viitoarea companie/firmă, și, bineânțeles, pentru afacerile dvs.:

 • Servicii contabile
 • Pachet integral de servicii pentru transferul afacerii dvs. în Bulgaria
 • Înregistrarea firmelor – societate cu răspundere limitată, societate cu răspundere limitată cu asociat unic, societate pe acțiuni, alte tipuri de firme conform legislației bulgare;
 • Firme deja făcute, înregistrate cu TVA sau neînregistrate cu TVA. Asistență pentru vânzarea de firme;
 • Modificări ale circumstanțelor firmelor – transfer de acțiuni, transfer de întreprinderi comerciale, creșterea și scăderea capitalului, contribuțiile de consum și de numerar, schimbarea numelui firmei;
 • Reprezentanțe comerciale și sucursale ale comercianților străini;
 • Transferul de afaceri dintr-o țară în alta;
 • Cercetare de firme și Due Diligence;
 • Instituirea unei societăți europene pe acțiuni, desemnată ca “societatea europeană”, sau ED abreviată (Societatea Europeană, sau SE abreviată). Aceasta este o formă juridică pentru întreprinderile care desfășoară sau doresc să desfășoare activități în diferite state membre ale Uniunii Europene sub separarea organizatorică și structurală generală.
 • Servicii de imigrare – permis de ședere și cetățenie;
 • Servicii juridice și consultanță;
 • Protecția proprietății intelectuale, Condițiile generale de utilizare, înregistrarea mărcilor comerciale.

Compania BG-CONTABIL oferă soluții pentru afacerile dvs.

Compania BG CONTABIL este o prezență activă în piata financiară din Bulgaria, România și Moldova, având o structură echilibrată, în care profesionalismul, implicarea și flexibilitatea caracterizează atât modul de relaționare cu clienții, cât și gradul de întelegere a profesiei de auditor, consultant, expert contabil, practician in insolvență , evaluator sau mediator, în complexitatea ei.

Ce servicii mai oferă BG-CONTABIL?

Compania noastră pune la dispoziție și următoarele servicii:

Servicii Juridice

Asistență și Reprezentare,

Consultanță și Analiza Legislației

Servicii de Contabilitate în Bulgaria

Consultanță și asistență în privința importurilor și exporturilor extracomunitare (după ce ați înființat o firmă în Bulgaria)

Pentru orice întrebare referitoare la înființarea unei firme în Bulgaria, compania noastră vă stă la dispoziție pentru a vă răspunde rapid.

Taxele legale ce trebuie plătite la înregistrarea unei firme în Bulgaria și onorariul pentru întocmirea actelor sunt de 300 de Euro, la inființarea unei firme neplătitoare de TVA.

Atunci când obiectele de activitate ale firmei pe care doriți să o inființați în Bulgaria presupune înregistrarea unei firme/companii pe regimul de TVA, intracomunitar și WIES și dacă este cazul EORI, prețul de inființare a firmei poate varia, deci va crește, în funcție de toate aceste părți componente.

Apelați-ne: (+359) 889 225 466

Apelând la unul dintre numerele noastre de telefon puteți alfla orice altă informație suplimentară referitoare la serviciile oferite de BG CONTABIL. Consultanții noștri vă pot da orice alte detalii care vă interesează și vă pot răspunde la întrebări.

Pentru a intra în legătură cu unul dintre specialiștii noștri, puteți apela unul dintre numerele de telefon: (00359) 889 225 466, (00359) 82 820 284.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *