Connect with us

Hi, what are you looking for?

Finance

Mediu investițional stabil și atractiv. Super profit pentru orice afacere în Bulgaria

Deschidera unei companii în Bulgaria implică un anumit proces în scopul înființării acesteia

Afacerea în Bulgaria, astăzi, este subiectul de interes pentru mulți antreprenori. Principalul avantaj al Bulgariei ca loc de înregistrare al unei firme este posibiltatea de a înregistra o firmă plătitoare de TVA și de a efectua tranzacții cu alte țări ale Uniunii Europene la cota de 0% (zero) TVA.

Terenuri, imobile, transporturi. Super profit pentru orice afacere în Bulgaria

Deschiderea unei firme în Bulgaria extinde aria de posibilități a cetățenilor străini, nerezidenți, și duce la apariția unor beneficii și drepturi suplimentare ce nu puteau fi disponibile înainte de deschiderea entității juridice.

Fără cetățenia bulgară este imposibil să cumperi un teren, pentru că în Bulgaria este interzisă vânzarea terenurilor către străini, așa că mulți cetățeni sau oameni de afaceri din alte state înregistrează imobile printr-o entitate juridică, și astfel dețin liber proprietăți fără restricții.

Orice activitate este permisă în Bulgaria

În Bulgaria, nu există restricții privind respectarea strictă, pentru a te angaja doar în tipul de activitate pe care l-ai declarat la deschiderea unei firme/companii, cu excepția acelor activități care necesită obținerea de licențe și permise corespunzătoare.

Doar anumite industrii sunt obligate prin lege să-și desfășoare activitățile de bază, de ex. industria asigurărilor, sectorul bancar, brokeraj, producători de tutun, medicamente, producție de medicamente, comerț cu ridicata de medicamente, distribuitori de medicamente, vânzare cu amănuntul de medicamente, farmacii și alte activități.

Politici investiționale efective și un sistem legislativ transparent pentru oamenii de afaceri din Europa și din CSI

Datorită politicii investiționale a statului bulgar, și desigur, a unui sistem legislativ transparent la nivel european, afacerile din Bulgaria sunt de interes pentru mulți cetățeni din Europa și din CSI. Antreprenorii cu un capital minim de start-up visează să înceapă propria afacere și să câștige bani pe teritoriul Peninsulei Balcanice. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să aveți o bună cunoaștere a sectorului bancar din Bulgaria, a regulilor fiscale și a mentalității populației locale.

Principalele nuanțe ale climatului investițional din Bulgaria

Sistemul de impozitare din Bulgaria este simplu și ușor de înțeles. Există stabilitate valutară iar poziția geografică deschide oportunități largi de afaceri în Bulgaria.

Având disponibili aproximativ 2000 de euro, îți poți deschide propriul restaurant, o firmă de consultanță sau o firmă de vânzare mașini second hand în doar o lună.

Dacă un cetățean străin a investit mai mult de 250.000 de euro în economie, i se garantează că va primi un permis de ședere în această țară (Legea „Cu privire la investițiile străine”).

Antreprenorii privați sunt obligați să plătească impozit pe veniturile din activități comerciale. Cota de impozitare este cea mai mică dintre toate țările UE și este de doar 10%. Impozitul pe profit este, de asemenea, stabilit la 10% și TVA la 20%. Prin urmare, nu este surprinzător că afacerile în Bulgaria cu investitie minima sunt foarte populare.

Inregistrarea unei firme in Bulgaria. Simplu și rapid

Pentru a deschide o firmă în Bulgaria este deosebit de important să știm ce trebuie de făcut. Ce trebuie să știm înainte de a deschide o firmă în Bulgaria?

Înainte de a porni procesul efectiv de înființare a unei firme/companii în Bulgaria, este necesar să luăm în calcul următoare aspecte:

 • Firma trebuie să aibă o adresă în Bulgaria;

 • Firma trebuie să depună capitalul social al companiei într-un cont deschis la o bancă locală;

 • Este necesar să alegi un nume și un domeniu de activitate pentru firmă;

 • Trebuie să alegi tipul de companie pe care vrei să-l deschizi;

După ce am îndeplinit aceste cerințe, este necesar să alegem forma juridică a societății pe care dorim să o înființăm. În funcție de tipul activității companiei și al felului în care urmează să se desfășoare operațiunile acesteia, se poate opta pentru:

      — EOOD (ЕООД) – Companie cu răspundere limitată cu asociat unic, înființată prin Act constitutiv/Statut (firmă cu un singur proprietar, cu responsabilitate limitată)

      — OOD (ООД) – Companie privată cu răspundere cu mai multi asociati care se constituie prin Statut (deținută de doi sau mai mulți parteneri)

      — AD – Societate pe acțiuni, cu capital social deținut de membrii săi

      — Sucursală – pentru deschiderea unui birou sau a unei reprezentanțe a unei companii înființate în altă țară.

Pentru afacerile mici sau medii, forma legală ideală este compania cu răspundere limitată, pentru care legea impune desemnarea unui manager (administrator). În cazul societății pe acțiuni, legea bulgară prevede existența a cel puțin doi acționari și a unui bord de conducere. De asemenea trebuie să cunoaștem că, prin deschiderea unui birou sau a unei reprezentanțe nu ni se permite desfășurarea de activități economice, dar poate fi utilizat/ă în scopuri de marketing sau de cercetare de piață.

BG-Contabil are soluția pentru afacerea dvs. Pentru înregistrarea unei firme în Bulgaria, contactați-ne

Compania BG CONTABIL este o prezență activă în piata financiară din Bulgaria, România și Moldova, având o structură echilibrată, în care profesionalismul, implicarea și flexibilitatea caracterizează atât modul de relaționare cu clienții, cât și gradul de întelegere a profesiei de auditor, consultant, expert contabil, practician in insolvență , evaluator sau mediator, în complexitatea ei.

De ce trebuie să alegeți compania BG CONTABIL?

Compania BG-CONTABIL vă pune la dispoziție o multitudine de servicii pentru actuala sau viitoarea companie/firmă, și, bineânțeles, pentru afacerile dvs.:

 • Servicii contabile
 • Pachet integral de servicii pentru transferul afacerii dvs. în Bulgaria
 • Înregistrarea firmelor – societate cu răspundere limitată, societate cu răspundere limitată cu asociat unic, societate pe acțiuni, alte tipuri de firme conform legislației bulgare;
 • Firme deja făcute, înregistrate cu TVA sau neînregistrate cu TVA. Asistență pentru vânzarea de firme;
 • Modificări ale circumstanțelor firmelor – transfer de acțiuni, transfer de întreprinderi comerciale, creșterea și scăderea capitalului, contribuțiile de consum și de numerar, schimbarea numelui firmei;
 • Reprezentanțe comerciale și sucursale ale comercianților străini;
 • Transferul de afaceri dintr-o țară în alta;
 • Cercetare de firme și Due Diligence;
 • Instituirea unei societăți europene pe acțiuni, desemnată ca “societatea europeană”, sau ED abreviată (Societatea Europeană, sau SE abreviată). Aceasta este o formă juridică pentru întreprinderile care desfășoară sau doresc să desfășoare activități în diferite state membre ale Uniunii Europene sub separarea organizatorică și structurală generală. Societatea europeană este o persoană juridică cu formă juridică “SE”. Mecanismele SE funcționează din 08 decembrie 2004 pentru membrii Comunității Europene, iar imediat după aderarea Bulgariei la UE în 2007 – și societățile comerciale bulgare au posibilitatea de a crea o asociere în comun sub forma unei societăți europene. O astfel de societate poate fi creată numai de persoane juridice;
 • Înregistrarea persoanelor juridice non-profit – asociații și fundații;
 • Servicii de imigrare – permis de ședere și cetățenie;
 • Servicii juridice și consultanță;
 • Protecția proprietății intelectuale, Condițiile generale de utilizare, înregistrarea mărcilor comerciale.
 • Consultanță pentru obținerea fondurilor europene
 • monitorizarea personalizată a oportunităţilor de finanţare
 • elaborarea proiectelor/cererilor de finanțare
 • consultanţa pe perioada de implementare și post-implementare, organizarea procedurilor de achiziţii

BG CONTABIL vă pune la dispoziție specialiștii pentru infiintarea firmei in Bulgaria. Apelați-ne: (+359) 889 225 466

Apelând la unul dintre numerele noastre de telefon puteți alfla orice altă informație suplimentară referitoare la serviciile oferite de BG CONTABIL. Consultanții noștri vă pot da orice alte detalii care vă interesează și vă pot răspunde la întrebări.

Pentru a intra în legătură cu unul dintre specialiștii companiei BG CONTABIL este necesar să apelați unul dintre numerele de telefon:

Pentru orice întrebare referitoare la înființarea unei firme în Bulgaria, compania noastră vă stă la dispoziție pentru a vă răspunde rapid.

Taxele legale ce trebuie plătite la înregistrarea unuiei firme în Bulgaria și onorariul pentru întocmirea actelor încep de la un pachet minimal de 300 de Euro.

Cota maximă de impozit pe venit (%) în UE, conform datelor Eurostat

Cu scopul clar de a demonstra clar cât de atractivă este Bulgaria pentru a face afaceri, vom face o analiză a clasamentului țărilor europene în ceea ce privește impozitul pe venit. Evaluarea se bazează pe datele furnizate de autoritățile statistice și fiscale ale acestor țări și de Eurostat. Iată valorile maxime, medii și minime.

Tara Cota maximă de impozit pe venit (%), 2014
Suedia 56,9
Danemarca 55,6
Spania 52
Franţa 50,3
Cipru 35
Polonia 32
Ucraina 25
Cehia 22
Lituania 15
Bielorusia 12
Kazahstan 10
Bulgaria 10

Apelați-ne: (+359) 889 225 466

Apelând la unul dintre numerele noastre de telefon puteți alfla orice altă informație suplimentară referitoare la serviciile oferite de BG CONTABIL. Consultanții noștri vă pot da orice alte detalii care vă interesează și vă pot răspunde la întrebări.

Pentru a intra în legătură cu unul dintre specialiștii noștri, puteți apela unul dintre numerele de telefon: (00359) 889 225 466, (00359) 82 820 284.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *